Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Prov. Jeugdcup 2016/2017

Slotspeeldag op zondag 17 maart
"Opwarmertje" tegen Berca Middelekerke B
De slotdag van het provinciaal kampioenschap voor scholieren startte met de wedstrijd tussen zvv Cercle en de B-ploeg van Berca Middelkerke. De wedstrijd, die mits een gelijkspel beslissend was voor het behalen van de titel, was enigszins een opwarmertje in het vooruitzicht van de topper tegen Pipa Oedelem. Larsen D'Hiet zorgde voor de openingstreffer, vervolgens besloot Dani Cleophas een solotocht voorbij en sliert tegenstanders succesvol en kapitein Jordi Hubrecht zorgde voor de 0-3 voorsprong aan de rust.
Na de pauze zette de ploeg zijn opmars ongestoord verder. Kapitein Jordi, Germaw Rousseau en Yentl De Baets zorgden achtereenvolgens voor de 0-6 voorsprong. Pas toen kon de kustploeg voor het eerst scoren. Met zijn derde treffer zette Jordi de 1-7 eindstand op het bord.
Ploegsamenstelling: doelman Jasper Jonckheere en de spelers Matige Boussier, Yentl De Baets, Gillian De Wulf, Larsen D'Hiet, Jordi Hubrecht en Germaw Rousseau.

CERCLE WINT WEDSTRIJD OM DE EER TEGEN PIPA OEDELEM
Na de eerste wedstrijd van de slotspeeldag was de strijd om de titel al beslecht. De partij tegen Pipa Oedelem werd zo "gedegradeerd" tot een wedstrijd om de eer. In samenspraak met zijn spelers opteerde coach Peter Deseure voor offensief voetbal om de uittredende nationale kampioen zo ver mogelijk van de kooi van Jasper Jonckheere te houden. Yentl De Baets zorgde voor een eerste positieve hoop. Oedelem zette de zaak wel onmiddellijk recht maar kon niet voorkomen dat Cercle aan de rust 1-2 voorstond met een doelpunt van Dani Cleophas op voorzet van Matige Boussier.
Na de rust ging Cercle vrij en vrank zijn kans. Germaw Roussau bediende Dani die de voorsprong vergrootte tot 1-3 en Gillian De Wulf rondde de voorzet van Germaw succesvol af. Met 1-4 kon groen-zwart de zaak wat rustiger af te haspelen. Pipa maakte daar onmiddellijk gebruik van om twee maal tegen te scoren. Met 3-4 en nog enkele minuten te spelen, werd het nog bang afwachten op het eindsignaal. Maar het jarenlange werk de coaches Peter Deseure en Björn Devriese werd door hun poulains met bravoure afgewerkt. De provinciale titel is een terechte beloning en bekroning van het kampioenschap 2016/2017 maar ook van de voorbije seizoenen.
Ploegsamenstelling: doelman Jasper Jonckheere en de spelers Matige Boussier, Dani Cleophas, Larsen D'Hiet, Yentl De Baets, Gillian De Wille, Jordi Hubrecht en Germaw Roussau.
Coach: Peter Deseure - Afgevaardigde: Noël Lekens

Zondag 29 januari - Speeldag 4 te Lombardsijde
Ondanks de afwezigheid van de zieke Jordi Hubrechts keek de Cercle-delegatie in Lombardsijde vol vertrouwen uit naar de confrontatie met het immer sterke Pipa Oedelem, het onberekenbare Carrier Gistel en het eerder zwakke broertje Berca Middelkerke. De Vlaamse finales spelen als provinciaal kampioen is het streefdoel van coach Peter Deseure en zijn gasten en dit vertaalde zich dan ook in de motivatie en het geloof in eigen kunde.

Pipa Oedelem - ZVV Cercle: 1 - 3
Pipa Oedelem is en blijft de te duchten tegenstander voor de titel. De tegenstander had al een wedstrijd achter de rug en moest onmiddellijk zonder enig rustmoment aantreden voor hun tweede partij. Voor wie zou het een voor- of nadeel zijn? De wedstrijd zou het uitwijzen. Al spoedig creëerden onze spelers doelkansen, maar slaagden er niet in deze succesvol af te werken. Ook de Pipaspelers slaagden er niet te scoren en dat was hoofdzakelijk de verdienste van Pallieter die met de meest onverwachte reddingen zijn doel gaaf hield. De wedstrijd verliep aan een zeer hoog ritme. Halfweg de eerste helft lukte Cercle de openingstreffer wanneer Yentl zijn maat Dani wist te bedienen. Even voor de rust kon Pipa gelijkstellen.
Bij de start van de tweede helft kwam Pipa agressiever uit de hoek maar onze jongens lieten zich niet intimideren en speelden hun spel zoals ze onderling hadden afgesproken. Dit leverde al spoedig resultaat op. Yentl kon de bal doorspelen naar Matice die mooi de 1-2 realiseerde. Iets later kon Issan de bal onderschepen en scoren en zo de 1 - 3 als eindstand op het scorebord zetten.
Al met al een mooie wedstrijd tussen de sterkste ploegen van de provincie maar waarin kon worden vastgesteld dat de Groenzwart technisch de betere was.

ZVV Cercle - Carrier Gistel: 4 - 0
De zwaarste uitdaging van de namiddag was glansrijk genomen. De ploeg wou dan ook op hetzelfde elan door gaan. Toch was iedereen bedacht dat Gistel wel eens verrassend uit de hoek kan komen. Vol zelfvertrouwen namen Cercle de wedstrijd in handen. Na enkele minuten kon Larsen de bal afsnoepen en zo de 1-0 op het bord zetten. Iets later speelde Yentl de bal door naar Larsen en was het meteen 2-0.
Na de rust kon Dani de bal van een tegenstrever afnemen en de 0-3 scoren. Dani kwam vervolgens voor doel maar zijn poging strandde op de paal. Gillian was echter goed gevolgd en maakte er de 4-0 van.

B. Middelkerke - ZVV Cercle: 1 - 6
Na eerder al een wedstrijd van de tegenstander gevolgd te hebben, hadden de spelers voor zichzelf al uitgemaakt dat ze dit varkentje wel zonder veel moeite zouden wassen. De ploegbegeleiders maakten de spelers er echter attent op dat je precies dan gemakkelijk de wedstrijd kan verliezen.
Na enkele minuten kon Germaw de bal doorspelen naar Yentl die de openingstreffer lukte. Iets later knalde Larsen de 0-2 tegen de netten waarna Yentl de 0-3 lukte. Issam bediende vervolgens Dani en de 0-4 was een feit. Matice kon dit even later overdoen met Dani en zo stond Cercle 0-5 voor aan de rust.
Kort na aanvang van de tweede helft kon Middelkerke de eer reden. Strikt genomen was de wedstrijd toen al beslecht en kwam er enkel nog op aan geen doelpunten meer toe te staan. De opdracht werd met succes uitgevoerd. Issan kon zelfs nog enkele minuten voor het wedstrijdeinde nog een zesde Brugs doelpunt op het bord zetten.

Het werd voor Cercle-scholieren een meer dan geslaagde namiddag waarbij een stap dichter bij de Vlaamse finales werd gezet: we zijn er bijna maar nog niet helemaal! Rest nu nog het resultaat van de onderlinge confrontatie met Pipa Oedelem op de slotdag op 12 maart te Varsenare. (NoL)
Ploegsamenstelling: doelman Pallieter Vlaeminck en de spelers Matice Boussier, Dani Cleophas, Larsen D'hiet, Yentl De Baets, Gillian De Wulf, Germau Rousseau en Issam Temsamani.
Coach: Peter Deseure - Ploegafgevaardigde: Noël Lekens.

Speeldag 3 te Gistel op zondag 27 november

De speeldag te Gistel met twee wedstrijden op het programma, werd succesvol afgewerkt. Hierdoor staat de scholierenploeg van coach Teter Deseure na zeven wedstrijden op de 2de plaats inn de rangchikking met één puntje chterstand op leider Pipa Oedelem. Beide ploegen leden eenmaal een verlieswedstrijd op.

Berca MIDDELKERKE B - ZVV CERCLE: 3 - 7
Tweede helft geeft de doorslag
De wedstrijd opende leuk voor Cercle. Met een gepaste borstcontrole nam Jordi al in de tweede minuut de bal in vlucht op de slof, vond in eerste instantie de keeper op zijn weg, maar kon in de herneming de stand openen. De B-ploeg van Middelkerke liet zich echter niet als een mak lammetje naar de slachtbank leiden. Zeven minuten later maakten ze weer gelijk na een slimme diepe bal en veel ruimte achter de Cercle-verdediging. Even later kwam Gillian alleen voor de keeper maar die behoedde vooralsnog zijn netten. Het was daarentegen Middelkerke die profiteerde van een man-meer-situatie bij een actie waarbij ze een "verlaten" Issam geen kans op verweer lieten en Cercle op een 2-1 achterstand zetten. Gillian liet het niet aan zijn hart komen en met een koele plaatsbal zette hij de bordjes een minuut later opnieuw gelijk. Net voor de rust kwam Middelkerke echter opnieuw op voorsprong. De donderpreek van coach Peter Deseure tijdens de rust schudde de ploeg wakker. Dani en Jordi zetten een mooi samenspel op en brachten de score opnieuw in evenwicht. Een ontketende Dani vond nadien na een knappe soloactie de doelpaal op zijn weg. De daaropvolgende minuut kwam Cercle definitief op voorsprong na een nieuwe combinatie van Jordi-Dani-makelij. In de zevende minuut stuurde Dani maatje Yentl op weg naar de goal maar de keeper hield de kustploeg nog even in de wedstrijd. Veel baatte het niet want Yentl zette de verdediging een knappe panna en rondde zijn actie af met een gericht schot vanop links. De 3-6 volgde na mooi samenspel tussen Jordi, Dani en Gillian. De wedstrijd lag toen stilaan in haar definitieve plooi en Middelkerke berustte in haar lot. Net voor affluiten legden Dani en Gillian nog een technisch hoogstandje op de mat en rolden de Middelkerkse verdediging op, waarna Gillian in de draai met een volley de doelman verschalkte. Op basis van de tweede helft een terechte overwinning. (GoB)

Carrier GISTEL - ZVV CERCLE: 1 - 3
Zege als afsluiter van succesvolle namiddag
De tweede wedstrijd van de middag sloot meteen aan op de vorige tegen Middelkerke. De jongens van coach Peter Deseure waren meteen opgewarmd. Yentl vatte de match aan met een rush op zijn linkerflank en rondde de aanval succesvol af. In de daaropvolgende aanvalsactie werd Dani alleen voor de keeper gezet, schakelde deze gevat uit met een mooie Zidane-beweging, maar een verdediger kan zijn trap alsnog blokkeren en behoedde de ploeg zo voor een dubbele achterstand. Pech wanneer Issam en Dani vrolijk op doel trappen maar telkens de paal op hun weg vinden. Gistel probeerde de Cercle-acties te neutraliseren met een time-out, maar Groenzwart liet zich niet intomen en scoorde: Yentl scoorde de 0-2, tevens de ruststand.
Na de pauze stuurde Gillian de bedrijvige Dani weg maar die stuitte opnieuw op de keeper. Jammer dat zijn scoringspercentage niet in verhouding staat tot zijn inspanningen. In de achtste minuut maakte Ian met een plaatsbal in de linker winkelhaak het derde en laatste Cercle-doelpunt van de namiddag. Gistel slaagde er dan toch nog in de eer reddende tegentreffer maken: net voor affluiten zag een puik keepende Pallieter de bal in de kruising verdwijnen. De 1-3 zege was een mooie afsluiter van een succesvolle namiddag. (GoB)

Ploegsamenstelling: doelman Pallieter Vlaeminck, Dani Cleophas, Yentl De Baets, Gillian Dewulf, Jordi Hubrecht, Issam Temsamani en Ian Vanderperre.
Coach: Peter Deseure - Afgevaardigde: Brecht Goethals - Verzorger: Noël Lekens

Speeldag 2 op zondag 2 oktober te Varsenare

In de schaduw van de "Vlaamse strijd" in het Jan Breydelstadion, betwistten de scholieren o.l.v. coach Peter Deseure hun tweede speelzondag. Het werden drie overwinningen op een rij waaronder eentje tegen Pipa Oedelem, ongetwijfeld de rechtstreekse concurrent voor de titel.

ZVV CERCLE – Carrier GISTEL: 4 - 3
Het duel tussen beide ploegen tijdens de vorige speeldag eindigde op 2-2. Oppassen was dan ook de boodschap. Gillian scoorde de opneingstreffer met een schroeiend shot, maar Gistel stelde omzeggens onmiddellijk gelijk.  Gillian verkeek zich even later op een reuzenkans terwijl Gistel die wel te baat nam. Op slag van rusten stond het 1-2. De tweede helft kondigde zich gunstig aan met een nieuwe kans voor Gillian wiens vizier nog moest worden afgesteld. Keerpunt in de match bij het droogvegen van de zaal door afgevaardigde Noël ingevolge condensatie. Issam voelde zich in zijn sas en joeg met een loeiharde vrije trap de gelijkmaker tegen de netten. Gillian’s vizier stond nu duidelijk ook op scherp en met twee opeenvolgende doelpunten zorgde hij voor een al bij al geruststellende voorsprong. Toch knabbelde Gistel in blessuretijd nog een goaltje van de voorsprong af.

ZVV CERCLE - Pipa OEDELEM: 2 - 1
Cercle verloor zijn eerste partij tegen Pipa en was gebrand op een sportieve revanche. In een gelijk opgaande eerste helft was de beste kans nog voor Yentl, maar zijn poging ging naast. Ook Pipa kreeg geen bal voorbij Pallieter zodat gedraaid werd met een blanke ruststand. Bij aanvang van de tweede helft zette kapitein Jordi zich door en lukte de verlossende eerste goal. Pipa counterde perfect en klom op gelijke hoogte. Jordi was even later niet egoïstisch, had nochtans zelf kunnen afwerken maar zag zijn doorsteekpass opgevangen door een Pipa die kon counteren. Pallieter zorgde met een mirakuleuze redding een terugkeer. Dit was voor Gillian het signaal om nog eens te scoren en met zijn fraaie linker borstelde hij de bal in de benedenhoek: 2-1. Coach Deseure straalde van geluk! Smaakmaker Gillian had zelfs nog de 3-1 aan de voet maar zag zijn bal strandden op de Oedelemse goalie. Cercle trok uiteindelijk de fel begeerde overwinning over de streep.

ZVV CERCLE - Berca MIDDELKERKE B: 10 - 1
Tegen een moe gestreden B-ploeg van Middelkerke werd het een kat-en-muis-spel met in de eerste helft achtereenvolgens goals van Gillian, Yentl, Issam (2x) en opnieuw Gillian. Zo werd de rust bereikt met een forfaitscore. De tweede helft vertoonde een zelfde spelbeeld met een dapper strijdend Middelkerke tegen een groene overmacht. De doelpunten werden gescoord door prijsschutter Gillian (3x en telkens bediend door kapitein Jordi), Yentl (op pass van Gillian) en nog eens Gillian. Samen zorgden ze voor dubbele cijfers. Middelkerke had uiteindelijk het laatste woord en redde de eer nadat een sterke doelman Pallieter in de één-tegen-één situatie eerst zegevierde, maar zich dan toch moest gewonnen geven. 
In de rangschikking volgt ZVV nu op 1 punt van leider Pipa maar het staat nu al vast dat beiden elkaar geen duimbreed zullen toegeven. Welke ploeg zal scherprechter spelen met Middelkerke A als derde hond nadat het forfait diende te geven voor de eerste speeldag ingevolge spelerstekort. (IvdH)
Ploegsamenstelling: doelman Pallieter Vlaeminck, Yentl Cappelle, Gillian Dewulf, Jordi Hubrecht, Issam Temsamani en Ian Vanderperre.
Coach: Peter Deseure - Afgevaardigde: Noël Lekens - Tafelcommissaris: Ivan Vanderhaegen - Fotograaf: Nic Van Belle.

Speeldag 1 op zondag 18 september 2016 te Oedelem

De eerste speeldag van de provinciale Jeugdcup toonde al onmiddellijk de problematiek rondom het zaalvoetbal voor jongeren, meer in het bijzonder de scholieren. B. Middelkerke dat nochtans twee ploegen had ingeschreven voor dit minikampioenschap met slechts 5 ploegen, zag drie van zijn spelers onaangekondigd niet opdagen en diende dus forfait te geven. Hierdoor kwamen de groezwarte scholieren slechts tweemaal aan bod: tegen Carrier Gistel en tegen Pipa Oedelem.
ZVV CERCLE - Carrier GISTEL: 2 - 2
Na een frisse start kon zvv al vlug de stand openen tegen een eerder behoudend spelend Gistel. Jordi Hubrecht speelde de bal in de voeten van Dani Cleophas die scoorde. Even later kon Matice Boussier de stand verdubbelen. Tijdens de tweede speelhelft kwam Gistel meer uit zijn egelstelling en kon zo de aansluiting scoren. De Godelievegasten putten hieruit de nodige moed om kort nadien de gelijkmaker tegen het net te prikken.
ZVV CERCLE - B. MIDDELKERKE A: 5 - 0 ff
Door een tekort aan inzetbare spelers bij de kustploeg werd de wedstrijd niet gespeeld.
Pipa OEDELEM - ZVV CERCLE: 2 - 1
De ganse wedstrijd waren de groenzwarten het meest in balbezit maar konden dit overwicht niet omzetten in doelpunten. Bovendien stond er in het Oedelemse doel een alles pakkende keeper. Tijdens de tweede helft slaagde Dani Cleophas er dan tocht in tegen te scoren, maar het sterke Pipa beslechtte de titanenstrijd met een tweede doelpunt dan toch in zijn voordeel.
Samenstelling van de bèreploeg: doelman Pallieter Vlaemynck en de spelers Matice Bousier, Dani Cleophas, Gillian De Wulf, Jordi Hubrecht, Germaw Rousseau, Issam Temsamani en Ian Van der Perre.
Coach: Peter Deseure  -  Afgevaardigde: Noël Lekens