Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Prov. Kamp. 2012/2013

Zondag 21 april: laatste speeldag te Gistel

De scholierenploeg werkte in Gistel de laatste speeldag van hun kampioenschap af. In aanwezigheid van de zvv-jeugdvoorzitter en zijn “gezel” Noël startte de ploeg met een 3-1 nederlaag tegen het tweede gerangschikte Opex Oostende, gevolgd door een 6-3 overwinning tegen de A-ploeg van Carrier Gistel na een wel zeer bitsige wedstrijd. We menen zelfs dat referee Roland Vlieghe dringend aan een nieuw uurwerk toe is, want hij liet de wedstrijdjes van 2x13 minuten liefst 5 minuten langer duren. De wedstrijd tegen de Gistelse B-ploeg werd eveneens zegevierend afgesloten met 5-2. De slotwedstrijd tegen de provinciale kampioen Juwelier Coens Middelkerke eindigde enigszins verwacht op een 6-2 nederlaag.

Het kampioenschap 2012/2013 met een eerstejaarsploeg mag geslaagd worden genoemd. De ploeg legde uiteindelijk beslag op de derde plaats in de rangschikking met 9 overwinningen, 9 nederlagen en 2 gelijke spelen. Tijdens de 20 gespeelde wedstrijden werd 70 maal gescoord en slechts 55 doelpunten geïncasseerd, een meer dan aanvaardbaar positief doelpuntenverschil.

Coach Kris Perquy kon naast zijn beide zonen kapitein Sebastien en Mathieu nog beschikken over doelman Michiel Van Acker en de spelers Lando Bassimon, Jani Bousson, Jonas Declerk, Jasper Quicke en Jaron Vanderhaegen.

Zondag 13 januari - 3de speeldag / Lombardsijde

De tweede speeldag voor Cercle werd er een om snel te vergeten. Onze jongens, die wel vaker de kenmerken van een diesel vertonen, misten compleet hun start en speelden wat te angstig om het hun verschillende tegenstanders echt lastig te maken.

zvv Cercle - Opex Oostende: 2 - 5
Opex was wel wakker en vond zoals steeds de extra motivatie om tegen Cercle het beste van zichzelf te geven (net zoals de papa’s op de tribune trouwens). Groenzwart kwam snel op achterstand en kond nooit terugknokken. Even leek een kentering merkbaar toen Sébastien met zijn tweede treffer milderde tot 2-4 en Cercle onmiddellijk daarna de kans kreeg op 3-4. Die ging er jammer genoeg niet in en het werd uiteindelijk nog 2-5.

Carrier Gistel B - zvv Cercle: 3 - 1
De wedstrijd tegen Gistel B werd de zwakst gespeelde partij. Ondanks het feit dat we stuk voor stuk met technisch vaardiger spelers op het veld stonden, werd het beoogde samenspel niet gevonden en kon Gistel gebruik maken van enkele onoplettendheden.

zvv Cercle - Juwelier Coens Middelkerke: 2 - 5
Organisator JC Middelkerke had nog geen wedstrijd verloren en was dus te duchten. De wedstrijd was meer gelijk opgaand dan de vorige en onze jongens lukten nu wel enkele mooie combinaties. Maar de fysieke overmacht in combinatie met enkele sterke indivualiteiten, bleek te sterk voor onze jongens. Knappe prestatie toch van Michiel Van Acker die vooral in een op een situaties zijn team van een grotere achterstand behoedde.

zvc De Haan - zvv Cercle: 0 - 5
Gelukkig kende de sombere namiddag wel een mooi slot. zvc De Haan was te zwak voor een Cercle dat in zijn laatste wedstrijd wel goed samenspeelde en de tegenstander dan ook overklaste. Het waren de benjamins Jani Bousson (2x) en Mathieu Perquy die een groot aandeel in het scoreverloop hadden.

Ploegsamenstelling: Michiel Van Acker; Lando Bassimon, Jani Bousson, Jonas Deklerck, Mathieu en Sébastien Perquy, Jasper Quicke en Jaron Vanderhaegen.

Na drie tornooidagen staan Juw. Coens Middelkerke en zvc Opex aan kop met respectievelijk 21 en 18 punten uit elk 12 wedstrijden. Onze scholieren staan 3de met 7 punten, maar heeft nog maar 8 wedstrijden gespeeld. Zondag 3 februari kan revanche worden genomen wanneer de ploeg te gast is bij zvc De Haan en het wedstrijdschema beter lijkt voor onze dieselmotor.

2 december 2012 - 2de speeldag / Varsenare

Nadat zvv Cercle vrij was voor de openingsspeeldag en de tweede speeldag om organisatorische redenen uitgesteld werd, was dit het eerste aantreden van de ploeg die vorig seizoen West-Vlaams kampioen werd bij de cadetten en nu als eerstejaars scholieren van start ging in eigen vesting te Varsenare. Dat het seizoen 2012-2013 erg spannend gaat worden bij de scholieren, blijkt reeds uit de eerste uitslagen. Opex Oostende en Juwelier Coens Middelkerke spelen met nationale scholieren uit het veldvoetbal van KV Oostende en zijn de titelkandidaten. Cercle kan wedijveren en zelfs stokken in de wielen steken. De overige ploegen kunnen van elke titelpretendent winnen als ze in een goede dag verkeren.

Voor het eerste luik van 5 wedstrijden, gespeeld over telkens tweemaal 13 minuten, was geen scheidsrechter te bespeuren en nam Franky Bultinck (Carrier Gistel) met brio deze taak waar tot op het ogenblik dat de scheidsrechter voor het tweede luik was aangekomen.  Roland De Vlieghe was meer dan op tijd, integendeel zelfs, hij floot de laatste 6 wedstrijden ! 

Carrier GISTEL A - zvv CERCLE: 2 - 3
De thuisploeg kwam na 8 minuten op voorsprong maar Jaron maakte op een vrije trap gelijk. Vlak voor het einde van de eerste helft kwam Gistel opnieuw op voorsprong.  Amper afgetrapt of kapitein Sebastien zette orde op zaken met de gelijkmaker. Cercle kreeg de beste kansen op de overwinning maar Mathieu (voorlangs) en Jani (over) kwamen niet tot scoren. Even later lukte Sebastien dan toch de winnende treffer.

zvv CERCLE - zvc DE HAAN: 3 - 4
De Haan had net voordien een pandoering gekregen van Opex Oostende (1-8) en zette zich schrap tegen Cercle. Na drie minuten kwam het reeds op voorsprong maar Jasper maakte na zes minuten gelijk. En vier minuten later trof hij met een raket opnieuw raak. Plots leek de concentratie zoek bij Cercle dat zonder Jaron (studies) aantrad en op de valreep van de rust kon De Haan langszij komen. Na de pauze lukte de grootste man in de zaal (1m86) er in om De Haan op 2-3 voorsprong te brengen met een kopbaldoelpunt. Kapitein Sebastien voelde het gevaar en met een solo trok hij Cercle over de streep. Althans zo dachten ze bij groenzwart, want De Haan antwoordde onmiddellijk met een nieuwe voorsprong die met hand en tand verdedigd werd en niet meer uit handen werd gegeven. Van een domper gesproken.

zvv CERCLE - OPEX OOSTENDE: 3 - 0
De ontmoeting werd gekruid door een dubbel duel: bij Opex treedt Yentl Neuvroen, vorig seizoen nog actief bij groenzwart, aan als kapitein en nam Koen Neuvroen plaats op de bank als coach. Bij Cercle is Kris Perquy coach en zijn zoon Sebastien is kapitein op het schip. Na de opdoffer tegen De Haan wist Cercle dat het moest winnen om niet nog meer averij op te lopen. ZVV schoot het best uit de startblokken en Jonas prikte na drie minuten de 1-0 met wat geluk tegen de netten. Doelman Michiel neutraliseerde bijna elke Oostendse poging terwijl een prima combinatie tussen Sebastien en Jasper door deze werd afgerond en de 2-0 opleverde. De twee ploegen mochten met deze stand rusten na een wervelende eerste helft. Amper afgetrapt of een dribbelnummertje van Jonas die de meelopende Mathieu bediende, werd door de jongste Perquy mooi afgewerkt. Cercle controleerde verder de partij en Opex kwam niet meer tot scoren.  Opdracht volbracht !

Juwelier Coens MIDDELKERKE - zvv CERCLE: 3 - 3
Tegen de leider moest groenzwart proberen de twee punten te pakken. Een kopbal bracht de kustjongens zowaar op voorsprong, maar Cercle sloeg terug via Sebastien na voorbereidend werk van Jaron, terug van de partij na het studiewerk. Mathieu, sterk bezig, slaagde er zelfs in om de leider aan de rust op 2-1 achterstand te plaatsen. Na de kampwisseling zette Jaron met een heerlijke treffer Cercle op rozen. Maar de bijna onmiddellijk daaropvolgende tegentreffer zorgde opnieuw voor spanning. Met nog drie minuten te gaan volgde wat in de lucht hing: de gelijkmaker. In de slotseconden kregen zowel Jaron als Sebastien nog de winnende treffer aan de voet, maar het mocht niet zijn.  Toch opnieuw een kleine domper op de vreugde na de vorige partij.

Rekening houdend met de andere uitslagen blijven met twee overwinningen, een nederlaag en een gelijkspel nog alle kansen gaaf voor zvv Cercle.

Coach Kris Perquy en afgevaardigde Jurgen Vanderhaegen, bijgestaan door verzorger Noël Lekens, zagen volgende selectie aan het werk : Michiel Van Acker; Jani Bousson, Jonas Declerck, Mathieu en Sebastien Perquy, Jasper Quicke en Jaron Vanderhaegen.

30 september - 1ste speeldag te Oostende

zvv Cercle was vrij voor de eerste speeldag die beheerst werd door Juwelier Coens Middelkerke (4 overwinning) en Opex Oostende (3 overwinningen).