Vlaamse Ligafinale

Voor de titel van Vlaams kampioen bij de scholieren kwamen drie regiowinnaars in aanmerking: Kras Antwerpen, Futsal Besiktas Gent en zvv CERCLE BRUGGE. Deze drie ploegen dienden op zondag 24 april in Hesit-op-den-Berg in onderlinge confrontaties van 2 x 20 minuten elk, uit te maken wie uiteindelijk als Vlaams kampioen zou uitkomen tegen de kampioen van de Franstalige Liga voor de titel van Belgisch kampioen.

Futsal BESIKTAS GENT - zvv CERCLE BRUGGE: 3 - 3 (strafschoppen 5-6)
De jongens van coach Peter Deseure, bijgestaan door Nick Borgonjon en Frederic Warnauts als zielsverwanten van de eerste ploeg), stonden in hun eerste partij tegenover de verliezer van de wedstrijd tussen Futsal BesiktasGent, kampioen van de regio Oost-Vlaanderen en Kras Antwerpen, kampioen van de centrale regio. De wedstrijd eindigde op 3-4.
Het arrogant en uitdagend spelende Besiktas zorgde voor het eerste gevaar dat door een uitstekende doelman Robin Vandekinderen werd geneutraliseerd. Jaron Schoonbaert zorgde na een zevental minuten voor de eerste Brugse dreiging. Robin kwam in een man tegen mansituatie een eerste maal als winnaar uit de bus, maar moest zich daarna, tot twee maal toe, gewonnen geven. Na 12 minuten stond Groenzwart 2-0 achter. Een strijdend Cercle knokte zich echter terug in de wedstrijd en op aangeven van Jaron plooide Angelo Calleeuw de bal enig mooi in de winkelhaak. Even later had Robin geluk toen een bal binnenkant paal terug de zaal in werd gekatapulteerd. Op slag van rusten lukte de poging van Jaron op de gelijkmaker net niet.
Cercle nam de beste start in de tweede helft, Emile Pollet kwam alleenn voor doel maar besloot op de doelman. Tegen de gang van het spel in lukte Besiktas wel in zijn opzet door kort daarop de 3-1 aan te tekenen. Een bewonderenswaardige scholierenploeg liet de kopjes niet hangen en ging onder impuls van coach Peter Deseure onverdroten op zoek naar de aansluitingstreffer. Besiktas werd teruggedrongen en doelrijpe kansen voor Larsen D'Hiet en kapitein Jordy Van Cappel werden net niet omgezet. De luide aanmoedigingen, ook van de gebleven aanhang van de Green Devils-preminiemen, stuwden de Cercle-ploeg vooruit. De verdiende gelijkmaker kwam er dan ook toen Emile met zijn in de eerste ploeg opgedane ervaring, een prachtaanval besloot met een magistraal in de bovenhoek geplaatste bal. Een spannend slot kondigde zich aan. Larsen ging er plots vandoor en zijn lob kon de uitgekomen doelman wel verschalken maar belandde op de doellat. In de slotseconden redde Robin nog een gevaarlijk schot van de tegenpartij zodat de strafschoppen de winnaar zou aanduiden. Cercle won uiteindelijk de thriller met 5-6.

KRAS ANTWERPEN - zvv CERCLE BRUGGE: 6 - 2
Cercle moest boeten voor zijn inspanningen van de voorbije match tegen Gent terwijl Antwerpen driekwartier rust had kunnen nemen. Bovendien had de ploeg het lastig met de vele Antwerpse afstandsschoten. Robin hield echter moedig stand tot halverwege de eerste helft een harde knal toch de netten deed trillen. En net het kwartier volgde de 2-0. Uit het niets verraste Emile de keeper die slechts met de vingertoppen en via de lat de bal uit doel kon houden. De daarop volgende hoekschop leverde toch de aansluitingstreffer op via Angelo die in de bal in een tijd op de slof namen in doel ramde. De rust was welgekomen en bij 2-1 was alles nog mogelijk.
Kras duwde meteen na de herneming het gaspedaal in. Cercle werd naar de keel gegrepen en kon niet gepast reageren. In een mum van tijd werd Groenzwart uitgeteld. Bij een 5-1 stand kon Jaron na een zeldzame tegenaanval zijn technisch vernuft nog eens laten bewonderen met een overhoekse afwerking: 5-2. Het slotakkoord was echter voor Kras dat zijn kampioenenviering kon inzetten met een overdreven zesde doelpunt. Opvallend was dat er bij de scholierenploeg  van Kras niets te bespeuren viel van de bij de preminiemen aanwezige arrogantie en het respect voor de tegenstander wel kon worden opgebracht.
Als Vlaams vicekampioen met Cercle met zijn Groene scholierenploeg fier terugblikken op een mooi parcours met bijondere felicitaties aan coach Peter Deseure, bijgestaan door Nick Borgonjon en Frederic Warnauts en de alom aanwezige jeugdvoorzitter Noel Lekens. Ook de ondersteunende ouders verdienen een woord van dank met een speciale vermelding voor Bram Deleye. En de meegereisde nieuwe penningmeeste Brecht Goethals bewees letterlijk zijn waarde in zijn nieuwe functie …. petje af Brecht.
Cercle Groen trad aan met doelman Robin Vandekinderen en de spelers Angelo Calleeuw, Larsen D'Hiet, Broes Miny, Emile Pollet, Jaron Schoonbaert, Jordy Van Cappel en Loïc Vanhooreweghe. Coach Peter Deseure.