Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Prov. Kampioenschap 2011/2012

De preminiemen gingen van start op zondag 16 oktober met de openingsdag in de sporthal van Zedelgem.  Tegenstrevers in het kampioenschap zijn de kustploegen Berca Middelkerke, De Pompe Middelkerke en Fusion Oostende.  Er zijn 4 tornooidagen: zondag 16 oktober (in Veldegem), 20 november (in Oostende), 5 februari (in Leffinge) en de slotdag op 11 maart in Varsenare waar groenzwart gastheer is.

Zondag 5 februari 2012:  3de speeldag

De 3de speelzondag verliep prima voor onze allerkleinsten. Enkel De Pompe Middelkerke was met zijn hoofdzakelijk 2dejaars preminiemen, waaronder meerdere aantreden bij Cercle en Club, een maatje te sterk. Ingevolge de afwezigheid van trainer Glenn en afgevaardigde Ivan boden de miniementrainers Peter Deseure en Gino Hubrecht zich spontaan aan om hen te vervangen. Verzorger Noël Lekens was zoals steeds trouw op post en zorgde mee voor een vlekkeloos verloop van de zondagnamiddag.

Berca Middelkerke - zvv Cercle Brugge: 1 - 5

Tegen de kustploeg werd een mooie overwinning geboekt temeer in de voorbije 2 speeldagen eenmaal verloren en eenmaal gelijk werd gespeeld. Er wordt dus vooruitgang geboekt t.o.v. dat team. Alhoewel Cercle op achterstand kwam, vuurde coach Deseure zijn jongens aan om de aanval te blijven spelen en dat resulteerde in maar liefst 5 goals. Eerst stelde Lucas gelijk, vervolgens trof Mamim tweemaal raak en kon Thibault de 4-1 scoren.  Maxim kon de 5de Brugse treffer tegen de touwen jagen. 

De Pompe Middelkerke - zvv Cercle Brugge: 9 - 1

De thuisploeg, reeds zeker van de titel, trok andermaal verschroeiend hard van stapel.  Enkel bij een 9-0 stand kon Thibault de eer redden. Cercle bood nochtans voldoende tegenstand maar tegen zoveel talent en power was geen kruid opgewassen en gold de wet van de sterkste!

zvv Cercle Brugge - Fusion Oostende: 10 - 0

De ontmoeting bracht het omgekeerde van de vorige partij met Cercle nu als de dominante ploeg die zijn tegenstander volledig overklaste ondanks dappere weerstand.  De doelpunten kwamen op rekening van Yentl en Laurens (elk 1), Thibaud Van Maele (2) en prijsschutter van dienst Thibault Lantsoght met maar liefst 6 treffers.

Traden aan voor ZVV Cercle Brugge: doelman Guilliano Moerman; kapitein Yentl Hubrecht en de spelertjes Thibault Lantsoght, Lucas Rogiers, Thibaud Van Maele, Laurens Vereecke en Mamim Vyncke.  Lars Verstraete was verhinderd.

Volgende en tevens laatste speeldag: zondag 11 maart in Varsenare! 

20 november 2011: 2de speeldag

Voor de 2de speeldag waren de jongste zvv-ers te gast bij Fusion Oostende in de sporthal "de Spuikom".  Lars Verstraete was de nieuwkomer in de kern.  Globaal gezien was het geleverde spel bevredigend, soms goed maar ook wel eens ontgoochelend.  Kortom: er is nog werk aan de winkel voor coach Glenn Vanderhaegen, begeleider Ivan Vanderhaegen en assistent Noël Lekens.

zvv Cercle - Berca Middelkerke: 2 - 2

Achteraf zou blijken dat de openingswedstrijd de beste van de drie zou worden.  Een vroege voorsprong langs Thibault Lantsoght werd direct daarop gecounterd door Berca en 2 minuten later was het al 1-2!  Maar groenzwart reageerde met mooie acties en Maxim Vyncke kon uit een kleine hoek de gelijkmaker scoren.  Tijdens de 2de helft werd eigenaardig genoeg niet meer gescoord en hielden beide ploegen elkaar in bedwang al bracht kapitein Yentl Hubrecht met een lob op de lat Cercle nog dicht bij een overwinning.

zvv Cercle - De Pompe Middekerke: 0 - 14

Tegen de tweedejaars preminiemen van De Pompe (bijna allemaal nationaal spelende veldvoetballertjes van FC en Cercle Brugge!) was geen kruid gewassen.  Cercle onderging de wet van de sterkste en na een kat en muisspel was de ruststand reeds opgelopen tot 0-6.  Ondanks het knappe weerwerk van doelman Guilliano Moerman liep de stand nog op tot 0-14 en liet de vermoeidheid zich duidelijk voelen.

Fusion Oostende - zvv Cercle: 0 - 5

Voor de laatste wedstrijd van de namiddag was het enthousiasme groot, maar overschatting is nooit goed.  Er werd bij wijlen te individueel gespeeld en de knappe acties van de openingswedstrijd waren ver te zoeken.  Nadat Maxim Vyncke vier maal had gescoord, was de tweede helft een mager beestje en verweerde Fusion zich knap.  Bovendien acteerde Cercle veel te loom om de gastploeg te kunnen ontmantelen.  Uiteindelijk slaagde Maxim er in om met een 5de doelpunt de eindcijfers op een forfaitscore te bepalen.

Ploegsamenstelling: doelman: Guilliano Moerman; kapitein: Yentl Hubrecht en spelers: Thibault Lantsoght, Luca Rogiers, Thibaud Vanmaele, Laurens Vereecke, Lars Verstraete en Maxim Vyncke. 

zondag 16 oktober 2011: 1ste Speelzondag preminiemen

De kennismaking met het provinciaal kampioenschap verliep tijdens de eerste tornooidag met een lach en een traan.  De initiële wedstrijd in Veldegem tegen Fusion Oostende bood met  een 0-15 zege niets anders dan vreugde in het Brugse kamp.  De ontnuchtering volgde met de partij tegen Pompe Middelkerke dat eindigde op 6-1 verlies.  Ook de derde wedstrijd tegen Berca Middelkerke eindigde in mineur, zij het met mildere 1-3 cijfers.

Fusion Oostende - zvv Cercle Brugge: 0 - 15

Ook “thuisploeg” Oostende debuteerde in zaal.  Ondanks het knappe weerwerk werd ze onder de voet gelopen door onze enthousiaste eerstejaars preminiemen die aan de rust reeds een 0-8 voorsprong hadden na goals van Maxim Vyncke (4x), Lucas Rogiers en Laurens Vereecke (elk 2).  De 2de helft verliep identiek aan de eerste met doelpunten van Thibault Lantsoght en Thibaud Vanmaele, Lucas Rogiers (3x), Laurens Vereecke en kapitein Yentl Hubrecht.

De Pompe Middelkerke - zvv Cercle Brugge: 6 - 1

De Pompe met allemaal tweedejaars en nationaal veldvoetbal spelende acteurs was te sterk voor de nochtans flink van zich afbijtende groenzwarte debutantjes.  De rust werd bereikt met een 4-0 achterstand waarbij doelman Guilliano Moerman, tijdens de wedstrijd tegen Oostende slechts “toeschouwer”, flink wat werk kreeg op te knappen maar niet kon verhinderen dat De Pompe uitliep.  Een sterke 2de helft van Cercle resulteerde in een eerredder van Yentl maar De Pompe kon Guilliano toch nog tweemaal verschalken.

zvv Cercle Brugge - Berca Middelkerke: 1 - 3

Een vroege achterstand bleek uiteindelijk te moeilijk om nog op te halen ondanks veel doelrijpe kansen.  Na de pauze werd het te vlug 0-2 en 0-3 waardoor de mentale weerbaarheid op een laag pitje kwam te staan.  Toch kon Maxim nog een verdiende eerreddende treffer uit de brand slepen tegen een verdedigend Middelkerke.

Onder leiding van coach Glenn Vanderhaegen en onder het toeziend oog van verzorger Noël Lekens en afgevaardigde/verslaggever Ivan Vanderhaegen maakten de volgende spelers een geslaagd zaaldebuut: doelman Guilliano Moerman; kapitein Yentl Hubrecht en de spelers Thibault Lantsoght, Lucas Rogiers, Thibaud Vanmaele, Laurens Vereecke en Maxim Vyncke