Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Prov. Kampioenschap 2012/2013


De preminiemenploeg van zvv Cercle die zondag 18 november 2012 in Oostende aantrad in de 2de speeldag van het provinciaal kampioenschap. Staand van links naar rechts: afgevaardigde Pascal Hubrecht, Thibault Lantsoght, Lars Verstraete, Tibo Margo, Laurens Vereecke en coach Lorenzo Moerman. Zittend: doelman Guilliano Moerman, Darren Degryse, kapitein Yentl Hubrecht en Alessio De Maere.

Zondag 10 maart - ZVV PROVINCIAAL KAMPIOEN in de slotdag

De vierde speeldag van het provinciaal kampioenschap in Oostende was ook de slotdag voor onze premiemenploeg. Althans op provinciaal vlak. Want met drie klinkende overwinningen kroonde de jongste groenzwarte ploeg zich tot provinciaal kampioen en komn er verlengingen met een deelname aan de Vlaamse Jeugdfinales.
In de eerste wedstrijd van de slotdag werd hekkensluiter Fusion Oostende met 0-15 langs de kant gezet. In de tweede partij moest ook Opex, de andere Oostendse vertegenwoordiger, met 4-14 zijn meerdere erkennen in de jonge Bruggelingen. En in de derde en laatste wedstrijd werd ook naaste achtervolger Coens Middelkerke geen succes gegund. De 7-1 eindstand gaf duidelijk de suprematie van zvv Cercle aan. Dit kan ook worden afgeleid uit de eindrangschikking: groenzwart eindigt ongeslagen als eerste met 12 zeges in evenveel wedstrijden. Eerste achtervolger Coens Middelkerke volgt op 9 punten en Opex Oostende telt 15 punten minder. Fusion Oostende behaalde geen enkel punt.

Als provinciaal kampioen is de ploeg gekwalificeerd voor de Vlaamse jeugdfinales die plaats vinden op zondagnamiddag 5 mei in Heist-op-den-Berg. Tegenstanders zijn Kras Antwerpen en Wittekes Rode. De winnaar van het tornooi komt nadien nog uit tegen de winnaar van de Franstalige Liga.

Zondag 20 januari 2013 - 3de speeldagzondag:
                                          op een zucht van de Vlaamse Jeugdfinales

De verplaatsing naar Lombardsijde leek veel verder dan we gedacht hadden. Bij een temperatuur van -5°C en 5 cm sneeuw was het precies of de kustgemeente in het verre noorden lag.

Juwelier Coens Middelkerke - zvv Cercle Brugge: 0 - 16
Na een paar minuten aftasten begonnen de Cercleboys aan het doelpuntenfestijn. De doelpunten vielen zo snel dat zelfs het scorebord niet kon volgen. Guiliano moest voor de eerste keer in actie komen na 13 minuten. Het zesde doelpunt was een pareltje: Guilliano past naar Laurens die zijn mannetje voorbij dribbelt en doorsteekt naar Yentl die op zijn beurt doorsteekt naar Darren. Hierop volgt de perfecte pas naar Thibault die overhoeks binnen knalt.
Doelpunten: Thibault 5x, Tibo 5x, Lars 4x, Darren en Yentl elk 1x.

zvc Opex - zvv Cercle Brugge: 1 - 11
Hetzelfde beeld als tijdens de eerste wedstrijd. Laurens in de verdediging en Guiliano als extra verdediger houden achteraan alles dicht en de aanvallers vlot scoren aan de lopende band. Darren scoorde bij de 0-3 het 100ste doelpunt van het kampioenschap 2013. Bijna kon een record gevestigd worden: 3 wedstrijden spelen zonder één enkel tegendoelpunt. Jammer dat de keeper van ZVC Opex roet in het eten strooide door onze keeper te verrassen met een verre uittrap. Als reactie scoorde de zvv-keeper dan maar zelf uit een vrije trap.
Doelpunten: Yentl 3x, Thibault, Darren en Tibo elk 2x, Lars en Guilliano elk 1x

Fusion Oostende - zvv Cercle Brugge: 0 - 19
Het samenspel verliep opnieuw zeer vlot wat resulteerde in een resem doelpunten. De score kon nog de twintig bereikt hebben, maar de ref zag een doelpoging van Laurens niet over de lijn en een Oostendse handbal werd niet gefloten als strafschop. De tweede helft speelde groenzwart zonder keeper.
Doelpunten: Tibo 6x, Lars 5x, Thibault 3x, Laurens en Guilliano 2x en Yentl 1x

De ploegsamenstelling: coach Lorenzo Moerman en afgevaardigde Pascal Hubrecht kozen uit volgende spelers: doelman Guilliano Moerman, kapitein Yentl Hubrecht, Darren Degryse, Thibault Lantsoght, Tibo Margot, Laurens Vereecke en Lars Verstraete.

De wedstrijdverslagen werden ons bezorgd door Koen Vereecke, papa van Laurens.

Zondag 18 november 2012:  2de speelzondag - Cercle een pletwals

Nadat in eigen vesting alle wedstrijden van de eerste speeldag met sprekende winstcijfers werden afgesloten, was de verwachting voor de tweede speeldag erg groot. Deze werd volledig ingelost want andermaal walsten onze jongste spruiten over hun tegenstanders heen. Het werden drie eenrichtingswedstrijden zodat we gerust kunnen zeggen dat de ploeg van coach Lorenzo Moerman en begeleider Pascal Hubrecht als een wervelwind doorheen het kampioenschap raast.

zvv CERCLE - Juwelen Coens MIDDELKERKE: 15 - 2
Er was enkel spanning na vijf minuten spelen bij een 2-1 stand met twee goals voor Cercle van Lars Verstraete.  Die spanning was spoedig verdwenen na doelpunten van opnieuw Lars en van Darren Degryse. Doelman Guilliano Moerman kwam pas na 10 minuten voor het eerst in actie met een puike redding. Daarna scoorde Lars zijn vierde goal na voorbereidend werk van een onbaatzuchtige Laurens Vereecke en volgde vlug de 6-1 van Alessio De Maere en Laurens op assist van Thibault Lantsoght. Na de pauze werd na amper 30 seconden een collectief sterke aanval verzilverd met een goal van Thibault. Darren, op assist van Alessio, dreef de score op naar 9-1. Spijts een fraaie reflex kon Guilliano de 9-2 niet verhinderen. Een nummertje van Alessio werd door Darren afgewerkt tot 10-2 en nog in dezelfde minuut deed Darren er nog een goaltje bij. Laurens zorgde vervolgens voor 12-2. Er was enige hilariteit in de zaal wanneer de scheidsrechter een duidelijk handspel van een verdediger die voor doelman speelde door de vingers zag. Het was slechts uitstel van executie want even later trof Alessio opnieuw raak. Thibault zette de kers op de taart met twee goals in de slotminuut van de wedstrijd.

zvv CERCLE - zvc OPEX: 14- 0
Scoreverloop: Tibo Margo 1-0 na 20 seconden, Lars verdubbelt de stand na anderhalve minuut. Tibo zorgt op de 3de minuut voor 3-0 en Lars vier minuten later voor 4-0. Op de 11de minuut is het de beurt aan Thibault en Lars is net voor de rust goed voor 6-0. Na de pauze was Tibo de grote slokop met maar liefst 4 opeenvolgende treffers in amper drie minuten. Darren scoorde tussendoor de 11-0 terwijl Tibo vervolgens de 12de en 13de Brugse goal scoorde. Kapitein Yentl had uiteindelijk het laatste woord met zijn goaltje.

FUSION OOSTENDE - zvv CERCLE: 0 - 13
Doelman Guilliano mocht oplopen en aan de rust wezen de bordjes al 0-7 na doelpunten van Darren (2), Tibo(2), Lars en Alessio (2). Na de rust scoorden nog Tibo drie maal, Lars en Laurens elk eenmaal en ook Guilliano mocht juichen met zijn doelpunt. Dank zij het uitstekend keeperswerk van de thuisportier werd de score nog enigszins beperkt gehouden.

zvv CERCLE: Guilliano Moerman; Alessio De Maere, Darren Degryse, Yentl Hubrecht, Thibault Lantsoght, Tibo Margo, Laurens Vereecke en Lars Verstraete.

Reporter Ivan Vanderhaegen en verzorger Noël Lekens stonden borg voor de verslaggeving!

zondag 30 september 2012 / zvv Cercle duldt geen tegenstand !

Na vorig jaar opnieuw even geproefd te hebben van zaalvoetbal werd voor het seizoen 2012/2013 versterking ingehaald. Het werpt duidelijk zijn vruchten af. Onze jongste spelertjes mochten de Jeugdcup West openen en speelden zich meteen in de kijker. Meer zelfs ze bombardeerden zichzelf in Varsenare, waar Cercle optrad als gastheer voor de eerste tornooidag, als favoriet voor de eindzege!

ZVV CERCLE - Fusion OOSTENDE: 17 - 0
Eenrichtingsverkeer de ganse wedstrijd waarin Darren Degryse (zoon van ….) met 6 goals topschutter werd, gevolgd door Lars (4x), Laurens (3x), Thibault (2x), Yentl en Tibo (elk één).  Aan de rust was de stand al 8-0.

ZVV CERCLE - zvc OPEX OOSTENDE: 15 - 0
In de tweede wedstrijd ondervond groenzwart meer tegenstand.  Maar aan de rust was toch al 4-0.  De tweede helft was er duidelijk teveel aan voor Opex dat volledig in elkaar zakte.  Schutters: Lars: 5x, Tibo: 4x, Darren: 3x en Yentl, Thibault en Laurens elk 1x.

ZVV CERCLE - Juwelen Coens MIDDELKERKE: 7 - 1
Doelman Guilliano moest pas in de tweede helft (ruststand: 4-0) een goal toestaan die hij gerust had kunnen vermijden. De druk om gedurende de ganse tornooidag geen enkel doelpunt te incasseren was blijkbaar te zwaar om te dragen. Toch een knappe prestatie van het Cercle sluitstuk. Eveneens knappe doelpunten tegen de sterkste tegenstander. Schutters van dienst: Darren 5x en Tibo en Laurens elk 1x waardoor Darren zich tot schutterskoning van de namiddag mocht uitroepen.

Opstelling: doelman Guilliano Moerman; Darren Degryse, Yentl Hubrecht (kapitein), Thibault Lantsoght, Tibo Margo, Laurens Vereecke en Lars Verstraete.
De ploeg werd geleid door Lorenzo Moerman, bijgestaan door Pascal Hubrecht en Noël Lekens.