Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Prov. Kampioenschap 2013/2014

Blankenberge: Speeldag 23 maart 2014

Strikt genomen was de laatste speeldag enkel voor de statistieken. Cercle was al zeker van de tweede plaats na kampioen Coens Middelkerke. Toch werd het nog een glansrijke namiddag met vier overwinningen waarin 31 maal werd gescoord en slechts één tegendoelpunt werd toegestaan.

zvv Cercle - Sp. Blankenberge 4-0
Tijdens de aanvangsminuten speelde Cercle nog te overhaast, maar eenmaal het eerste doelpunt gevallen was, werd de score aangedikt naar een mooie 4-0 zege met twee doelpunten van Di Mateo en twee doelpunten van Yari. Doelman Rron had wel een opmerkelijke save nodig om zijn netten schoon te houden.

zvv Cercle - Fusion Oostende: 15 - 0
Omdat op papier dit een zeer gemakkelijke tegenstander leek, werd er gevraagd mooi voetbal te brengen en niet zoveel mogelijk doelpunten na te jagen. De vraag werd goed opgevat en bij de rust was de stand 4-0 na mooi geleverd spel. Tijdens de tweede helft werd met brio op dezelfde wijze verder gespeeld en uit de flitsende combinaties vielen nog meer doelpunten. Het werd een partij om duim en vingers bij af te likken. Ook de verdedigers waren goed bij schot met ondermeer vier doelpunten van Yordi en vier van Maurits. Uiteindelijk werd een ruime zege na mooi combinatievoetbal.

Berca Middelkerke - zvv Cercle: 0-9
Het werd andermaal een hoogstaande wedstrijd van Cercle dat nooit in de problemen kwam en de lijn van het mooie seizoen doortrok tot in de slotwedstrijd van het vijf dagen durende tornooi. Het aantal gescoorde doelpunten bleef steken op negen. De tiende goal viel niet doordat doelman Rron een strafschop niet kon omzetten. Maar niemand die hem dat kwalijk nam. Het weinige werk dat hij dient op te knappen doet hij anders zeer voortreffelijk waarmee hij zijn talenten als doelman bewees. Dit kon afgeleid worden uit het feit dat na drie wedstrijden nog geen enkele tegendoelpunt diende te worden toegestaan.

Opex Oostende - zvv Cercle : 1-3
De slotwedstrijden was tegen de moeilijkste tegenstander van de namiddag. Opex zette vanaf het wedstrijdbegin Cercle onder druk. Dit resulteerde ook in de enige tegentreffer van de namiddag. Er rees echter geen paniek in de groenzwarte rangen. Integendeel, Cercle trok resoluut in de aanval en scoorde snel de gelijkmaker. Vanaf dan liet de verdediging nog weinig toe en scoorde de aanval nog twee fraaie doelpunten via Luca en topschutter Di Mateo die hiermee zijn seizoenstotaal op 33 zette.

De vereniging zvv Cercle Brugge wenst de allerjongsten van harte proficiat met hun knap seizoen en hoopt dat de ploeg volgend seizoen samen met een enthousiaste coach Björn Devriese even goed zal presteren

Lombardsijde: Speeldag 16 februari 2014

Berca Middelkerke - zvv Cercle: 0 - 6
Het werd een collectieve overwinning waarin Rune als nieuwkomer zich sterk manifesteerde. Het eerste doelpunt liet wat op zich wachten en doelman Rron diende een drietal keren te bewijzen wat hij in zijn mars had. Zodra het eerste doelpunt gescoord werd, was de ban gebroken en scoorden Di Mateo, Jari en Luca elk twee keer.

Zvv Cercle - Blankenberge: 3 - 0
Blankenberge bleek een stugge tegenstander te zijn met enkele vinnige spelertjes die heel wat weerwerk boden. Toch was Cercle opnieuw de betere ploeg, al werd er wat te overhaast gevoetbald. De scoremachine werd bediend door Di Mateo, Jordy en Rune.

Zvv Cercle - Opex Oostende: 4 - 3
Voorafgaand aan de wedstrijd was geweten dat dit geen makkelijke wedstrijd ging worden. Na geklungel in de verdediging kwam Opex verdiend op voorsprong. Vanaf dat moment werd met veel drang naar voor gespeeld en werden veel kansen gecreëerd. Werden de eerste nog gepareerd, dan kon Di Mateo nog voor de rust tweemaal scoren. Oostende deed goed mee en er werd gevochten voor elke meter. Dit veroorzaakte ook grote foutenlast. Opex kwam 2-3 voor en voor Cercle werd het moeilijk om hun doelman te passeren. Dit gaf aanleiding tot enige frustratie en zelfs enkele traantjes bij een gretig Cercle. Met nog twee minuten op de klok sloeg Di Mateo dan toch nog twee maal toe na perfect uitgespeelde kansen. De eerste bij een kopbal op vrije trap en vervolgens een perfect afronden van een snelle counter. Van 2-3 werd het plots 4-3 en een klein feestje om de zwaar bevochten zege was dan ook verdiend.

Coens Middelkerke - zvv Cercle: 3-1
Juwelier Coens was vóór aanvang van de wedstrijd al zeker van de West-Vlaamse titel,en groenzwart van de titel van vicekampioen. Het werd dus een prestigeduel. Er werd degelijk weerwerk geleverd tegen de verdiende kampioen. Er werden regelmatig spelerswissel doorgevoerd. Toch bleek de kwaliteit van de tegenstrever een tikkeltje beter te zijn wat resulteerde in een 3-0 voorsprong. Cercle bleef echter vechten en scoorde via 3-1 via Di Mateo. Groenzwart bleef kansen creëren, maar de efficiëntie ontbrak om nog dichterbij te komen.

Zvv Cercle trad aan met Rron, Jordy, Rune, Mauritz, Jarne, Luca, Mateo, Di Mateo, Jari en Junior

Zondag 24 november - Varsenare: 2de speeldag

zvv Cercle - Opex Oostende: 2 - 1
Een nipte, doch verdiende overwinning waarbij het voor de jongste spelertjes opnieuw wat wennen was aan de zaal. Vooral in de eerste helft verliep het combineren nogal stroef, maar in de 2de helft kwam Cercle er helemaal door. Aan de rust wezen de brodjes 1-0 na doelpunt van kapitein Di-Mateo Dobbelaere. Na de pauze verdubbelde Cercle zijn voorsprong via Mateo Pollet. Opex kon nog tegenscoren na een technische fout bij groezwart dat de reglementering rondom het terugspelen op de doelman nog niet ten volle beheerst.

Berca Middelkerke - zvv Cercle: 1 - 4
Er werd vlot aanvallend voetbal gebracht wat resulteerde in een 4-1 overwinning. Maar ook het verdedigend compartiment, met Luca als een sterk wapen die veel  recupereert, mag geloofd worden. Niet in het minst doelman Ronn. Het enige minpuntje is het soms teveel dribbelen van enkele spelers.
Doelpunten Di Mateo (2x), Mateo en Junior.

Fusion Oostende - zvv Cercle: 1 - 18
Na de ervaring tijdens de eerste speeldag wisten we dat we veel doelpunten mochten verwachten tegen een ploeg met jongere spelers. Jarne, Maurits, Yordi en Junior mochten dan ook hun kunnen bewijzen. Vooral Yordi dribbelde vaak heel vlotjes voorbij z'n mannetjes met 5 doelpunten als resultaat. Net als tijdens de eerste speeldag scoorde doelman Ronn twee maal. Jammer dat bij momenten te veel gedacht werd aan het scoren van doelpunten en te weinig aan het uitproberen van voetbalcombinaties, wat in zulke wedstrijden van belang is.
Doelpunten: Yordi (5), Jari (4), Junior (3), Di Mateo en Ronn (2) en Mateo en Mauritz elk 1.

Coens Middelkerke - zvv Cercle: 2 - 3
De topper tegen Coens Middelkerke werd door groenzwart uiterst geconcentreerd aangevat. Vanaf de aftrap zette Cercle met veel aanvalslust de tegenstander onder druk en dit bij momenten met oogstrelende combinaties. Dit resulteerde in een meer dan verdiende 0-2 ruststand. Middelkerke moest nu wel uit zijn schelp komen en deed dit ook. Na vier minuten stonden de bordjes alweer gelijk. Cercle hield echter stand door goed in blok te spelen en (wat gevraagd werd door coach Björn) af en toe met een verdediger diep in de ruimte te lopen. Luca slaagde er zo in Jari te bedienen die de 2-3 lukte. Middelkerke drong nog aan, maar Cercle kon de stand vasthouden. Proficiat.

De zvv-ploeg die de vier overwinningen realiseerde: doelman Ronn Hadjari, Yarne Ballegeer, Mauritz Callewaert, Luca Detavernier, Di-Mateo Dobbelaere, Jari Montaigne, Mateo Pollet,  Jordi Quintens en Junior Van Belle.
Noël Lekens was de toegewijde verzorger en Ivan Vanderhaegen tafelcommissaris en plaatselijk reporter van dienst.

zondag 28 oktober Oostende - openingsspeeldag

De preminiemen zijn de jongste aanwinst van Groenzwart en werden hoofdzakelijk door Peter Deseure aangetrokken, coach van de “groene” cadettenploeg. Hij krijgt daarbij assistentie van Björn Devriese, coach van onze “witte” cadetten, maar ook van Dieter Callewaert die als nieuw zvv-lid hoofdzakelijk zal fungeren als afgevaardigde, maar ook kan inspringen als coach.

Zvv Cercle - Berca Middelkerke: 6-0
De openingswedstrijd was voor zowel coach peter Deseure, zijn assistent Björn Devriese en de nieuwste generatie zaalvoetballers voor zvv, met onder meer 4 spelers van KSV Cercle,voetbal, een stap in het onbekende. Het was in eerste instantie uitkijken wat iedereen in zijn mars had ten overstaan de tegenpartij en daarop het verder verloop van het tornooi af te stemmen. Het werd een makkelijke overwinning met een doelpunt van Luca, twee van Di-mateo en drie van Jari. Doelman Hajdari bleek al snel een betrouwbaar sluitstuk te zijn die naast enkele reddingen ook nog aantoonde vrij vlot te kunnen mee voetballen.

Juwelier Coens Middelkerke - zvv Cercle: 2 -1
In de wetenschap dat de tegenstander enkele oudere spelers in zijn rangen telde en tijdens hun eerste wedstrijd sterk voor de dag kwamen, zou de ontmoeting een eerste ernstige test worden. Beide ploegen begonnen gretig aan de wedstrijd, creëerden elk wat kansen, maar het was Middelkerke dat op voorsprong kwam na aarzeling in de Cercleverdediging. Het werd dus rap duidelijk dat het zwoegen zou worden. De tweede helft een en al spanning en spektakel. De tegenstander verdubbelde de voorsprong maar dat was precies het sein voor ’t Cerkeltje om in overdrive te gaan. Met veel lef en mooi combinerend voetbal kon Luca Detavernier met een harde knal tegen scoren. Er werd  vervolgens gestreden tot aan het eindsignaal. Niettegenstaande meerdere pogingen en met een discutabele bal al of niet over de doellijn, has groenzwart zeker een puntendeling verdiend. Het werd echter een verlies met vele traantjes als gevolg. Jammer na een grootse prestatie.

Fusion Oostende - zvv Cercle: 0 - 20
De tegenstander werd zonder meer op een hoopje gespeeld. Het werd een onvergetelijke vertoning met veel aanvalslust. Iedereen speelde voor de ploeg en niet voor zichzelf. De uitgevoerde combinaties waren de basis voor een grootse score. Zelfs doelman Rron kon zich ook aanvallend wat uitleven zonder schrik te moeten hebben voor een tegentreffer. De doelpunten kwamen van Luca (6), Jari (5), Di-mateo, junior en doelman Rron (elk 2) en tot slot van Jordy, Jarne en Mauritz.

zvv Cercle - Sp. Blankenberge: 6 - 0
De derde confrontatie verschilde in weinig met de vorige. De combinaties volgden elkaar vlot op, maar het was toch nog wachten tot aan de achtste minuut vooraleer het eerste doelpunt viel. Een goed presterende Blankenbergse doelman stak hier voor een belangrijk deel verantwoordelijk. Het vervolg liet zich raden en het werd uiteindelijk nog een gemakkelijks overwinning. Na de drie partijen ware alle spelertjes moegestreden, een gevolg van hun overgave gedurende de ganse middag. Deze groep is tot veel in staat, zeker met al het talent dat er tussen steekt.

Speelden voor Cercle: doelman Hajdari Rron, Yarne Ballegeer Mauritz Callewaert, Luca Detavernier, Di-mateao Dobbelaere, Jari Montaigne, Jordy Quintens en Van Belle junior.