Provinciale Jeugdcup

De Provinciale Jeugdcup voor preminiemen, seizoen 2014/2015, wordt gespeeld met niet minder dan 8 ploegen waartussen ook ZVV Cercle. De Cup wordt betwist in tornooivorm, gespreid over verschillende tornooidagen. Elke deelnemende ploeg organiseert, elk om beurt, een tornooidag in zijn eigen sporthal, telkens op zondagnamiddag.

Zondag 19 oktober 2014 -  1ste tornooidag te Blankenberge

De openingsdag werd ontsierd door het forfait van de B-ploeg van Opex Oostende. Gelukkig werd het speelprogramma aangepast in die zin dat de aanwezige ploegen geen dode momenten kenden. Door dit forfait bleef de activiteit van zvv Cercle beperkt tot één wedstrijd. Thuisploeg Blankenberge Sport scoorde de opningstreffer al na vier minuten en aan de rust was de stand al opgelopen tot 5-1. Tijdens de tweede helft kon ZVV kon Tristan Deblieck nog een tweede doelpunt aan zijn actief toevoegen, maar daar bleef het bij voor Groenzwart. Onze eerstejaars leverden een goede en vooral moedige wedstrijd tegen een tweedejaarsploeg die bij de favorieten voor de eindzege mag worden gerekend. De tweede partij tegen Opex B werd automatisch een forfaitzege. (NoL)
Ploegopstelling:Tristan Baillieur, Louic Callewaert, Wyatt De Muinck, Tristan Deblieck, Tibo Hoste, Emiel Kerkhof, Daan Van De Ghinste en Milan Van De Maele.

Zondag 9 november 2014  -  2de tornooidag te Varsenare

In aanwezigheid van sponsors Latoya en Ricardo De Almeida van KRING 99 werkten de preminiemen in eigen stal hun tweede tornooidag af. Het werden twee hard bevochten overwinningen.
Tegen Fusion Oostende werd een vroege achterstand ondanks veel gemiste scoringskansen, toch nog goed gemaakt met doelpunten van Tristan Deblieck en Tibo Hoste. Dat de 2-1 overwinning uiteindelijk behaald werd met ietwat geluk en maakte de zege niet minder welkom.
Tegen Rapid St-Joris opende Wyatt Demuinck de score en zorgden Tristan en Tibo met elk opnieuw een doelpuntje, voor de uiteindelijke 0-3 zege. (IVDH)

Zondag 8 maart 2014 - voorlaatste en voor ZVV laatste speeldag

De Provinciale Jeugdcup 2014/2015 is voor de preminiemen duidelijk een leerproces geworden. Uit de voorbije tornooidagen hebben ze nodige lessen getrokken en dat werd tijdens hun laatste tornooidag mooi bewezen met twee overwinningen. Hiermee worden ook de vele inspanningen van de afgevaardigden Dieter en Tom en duivel-doet-al Noël beloond.
De wedstrijd tegen rode lantaarndrager Fusion Oostende startte gelijkopgaand maar eenmaal Emiel Kerkhof gescoord had, kreeg Cercle de bovenhand. Tristan Baillieul volgde zijn voorbeeld en een attente keeper Louic Callewaert weerhield Fusion van een mogelijke terugkeer. Fusion Oostende kroop tijdens de tweede helft in zijn schelp en hield Cercle zo van doelpunten. Els zijn systeem, maar Tristan scoorde aan het slot toch eens en zorgde zo voor een 3-0 zege.
Tegen Rapid Sint-Joris, met daarin een interne keeperswissel (Tristan in doel en Louic als aanvaller), had de Cercleploeg de ganse wedstrijd de bovenhand. Tristan scoorde de openingstreffer waarna St-Joris gelijkstelde. Het was maar voor even want Louic scoorde meteen zijn verhoopt doelpuntje en Daan Van De Ghinste zorgde voor de 3-1 aan de rust. Tijdens de tweede helft prikte Tibo Hoste de vierde tegen het net en bewees Louic met zijn tweede treffer zijn aanvallend talent. (NoL)

Ploegsamenstelling: doelman Louic Callewaert - spelers Tristan Baillieul, Tristan De Blieck, Tibo Hoste, Emiel Kerkhof, Daan Van De Ghinste en Milan Van De Maele.