Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Prov. Kampioenschap 2015/2016

Het provinciaal kampioenschap 2015/2016 voor preminiemen kent een grote belangstelling. Niet minder dan 10 ploegen schreven zich in, gespreid over zeven verenigingen. Naast ZVV Cercle Brugge schreven ook Berca Middelkerke en Opex Oostende zich in met twee ploegen. De andere deelnemende ploegen zijn Sporting Blankenberge, zvc Elektrama Oostende, Fusion Oostende en Rapid Sint-Joris.

Green Devils 2015/2016

De "GREEN DEVILS", die uiteindelijk kampioen werden bij de preminiemen seizoen 2015/2016 (Foto ACR)

Wedstrijdverslagen

zondag 13 maart 2016 - Sporthal Drogenbrood Beernem

Green Devils kampioen van West-Vlaanderen na strafschoppen!
Doordat Opex Oostende A en de "Green Devils" na afloop van het kampioenschap een gelijk aantal punten behaalden en hun onderlinge confrontatie onbreslist eindigde op 1-1, zou een testwedstrijd uitsluitsel moeten brengen over de toekenning van de titel en wie West-Vlaanderen mag vertegenwoordigen in de Vlaamse jeugdfinales op zondag 24 april in Heist/o/d/Berg. Het werd van het begin tot het einde een thriller van formaat waarin de spanning te snijden was.
Tijdens de eerste helft van deze testwedstrijd tegen Opex Oostende, dat aantrad met tweedjaars preminiemen die behoren tot de elite van AS Oostende, probeerden beide ploegen vlotte combinaties op te zetten. De spelers waren echter overgeconcentreerd en faalden frequent in hun pogingen, Wanneer er dan toch eens doelkans gecreëerd werd, toonden beide keepers hun talent. De gevaarlijkste situatie kwam er op een trap van de ver uitgekomen Oostendse keeper! De ruststand was dan ook dezelfde als deze aan de start: 0-0.
Tijdens de 2e helft kregen de toeschouwers een meer open spel gepresenteerd met doelkansen tot gevolg. In de 8ste minuut schudde Nicolas Tocco na assist van Senne Vanderhaegen een enig mooie dribbel uit zijn mouwen en bediende Kiano Baert die beheerst kon afwerken. Een typevoorbeeld van een zaalvoetbalcombinatie met een doelpunt als resultaat. ZVV dacht de titel binnen handbereik maar verzuimde op een vrije trap zijn stellingen in te nemen. De dekkingsfout leverde de gelijkmaker op: 1-1 en alles te herdoen. In een Oostends alles-of-niets offensief tijdens het slot van de partij bleef Groenzwart overeind, vooral door de knappe reddingen van Rune Bertrem. De titel zou bepaald worden door strafschoppen.
De drie hiervioor geselecteerde ZVV-spelers, Jelle Van Loocke, Lander Loeys en Sophiane Gellinck, bleven ijzig kalm en zetten perfect hun strafschop om. Rune etaleerde zijn klasse met de eerste poging van Opex Oostende te keren en heeft hiermee een belangrijk aandeel in het behalen van de titel.
ZVV Green Devils behaalde de titel met doelman Rune Bertrem en de spelers Kiano Baert, Sophiane Gellinck, Lander Loeys, Matteo Stael, Nicolas Tocco, Jelle Van Loocke, kapitein Senne Vanderhaegen en Senne Willems.     

Zondag 31 januari 2016 - Hof ten Straeten Varsenare

In Varsenare hadden de 2de-jaars preminiemen van ZVV Cercle een mindere dag en verloren twee maal nipt in de slotfase van hun partij door een flinke dosis pech! De broederstrijd met de Green Devils (de 1ste jaars preminiemen) verliep in een opperbeste sfeer voor het oog van ruim 100 (!) toeschouwers. Beide ploegen sloten hiermee hun campagne 2015-2016 af. De cruciale partij tussen Green Devils en Oostende Opex A, bepalend voor het verdere verloop van de competitie, eindigde onbeslist op 1-1. Oostende, met nog een speeldag voor de boeg, beschikt virtueel over de beste papieren omdat bij gelijke stand het doelpuntensaldo de doorslag zal geven. Eigenlijk is dat geen faire regel want als een ploeg waartegen één van de titelkandidaten moet spelen forfait geeft en de andere wel kan spelen, dan is er een grote kans op een verschil in de score. Uiteindelijk is dit voer voor de mensen van de reglementen voor volgend seizoen 2016-2017.

Green Devils - Opex Oostende A: 1 - 1
In een zinderende partij nam groenzwart de beste start met 3 serieuze kansen op een rij. De afwerking lukte niet door pech. Het leeftijdsverschil met de Oostendse opponenten speelde de Green Devils enkel fysisch een rol want voetbaltechnisch waren ze de evenknie van de elitespelertjes van KVO. Opex liet een dot van een kans liggen waardoor scoorloos werd gewisseld van kant. Na de pauze scoorden de bezoekers op een slecht moment. Nadien speelden ze voor een late Kerstman of was het ee, vroege Valentijn door Cercle met een foute terugspeelbal Jelle de 1-1 aan te bieden. In een hectische slotfase lobde kapitein Senne, na een schitterende actie, de bal nog op de lat. Met een centimetertje verschil zou dit de titel hebben opgeleverd.

Berca Middelkerke - ZVV Cercle preminiemen: 4 - 3
Een zeer spannende partij tussen twee evenwaardige ploegen waarbij Cercle telkens in de achtervolgingsrol werd geduwd. Het scoreverloop tijdens de 1ste helft: 1-0; 1-1 Quinten, 2 en 3-1, 3-2 opnieuw Quinten. Alles was dus nog mogelijk tijdens de 2de helft. En inderdaad, Cercle lukte verdiend de gelijkmaker via Tibo Louwagie en nam een serieuze optie voor de winst gedurende het verdere verloop van die 2de helft. De wenkende kansen werden echter de nek omgewrongen waardoor, tegen de gang van het spel in, Middelkerke in de slotseconde het klassieke deksel tegen de groenzwarte neus drukte.

GREEN DEVILS - ZVV PREMINIEMEN: 7 - 2
De onderlinge confrontatie werd met argusogen bekeken door de afgevaardigden van Opex Oostende. Het doelsaldo is immers bepalend bij een gelijk aantal punten in het eindklassement. beide Cercle-ploegen speelden het spel fair en gingen elk vrijuit hun kans. De Green Devils liepen 2-0 uit maar dienden toch de aansluitingstreffer toe te staan. Er werd gedraaid met een 3-1 ruststand. Na de pauze misten de Green Devils een strafschop. Ze dienen zelfs de 3-2 toe te staan waadoor een spannende periode volgt. Uiteindelijk halen de Green Devils de bovenhand en lopen in korte tijd uit naar 7-2. Dit werd met veel plezier gevolgd door de supporters van beide ploegen. De delegatie van Opex zal enkel maar hebben kunnen vaststellen dat zvv Cercle, zoals gewoonlijk, het spel fair speelde en de sportiviteit hoog in het vaandel heeft! (YvdH)  
Green Devils: doelman Runne Bertrem; Kiano Baert, Sophiane Gellinck, Lander Loeys, Matteo Stael, Nicolas Tocco, Yelle Van Loocke en kapitein Senne Vanderhaegen.
Coach: Jurgen Vanderhaegen en afgevaardigde Dominique Bertrem.
ZVV Cercle preminiemen: doelman Inigo Verhaeghen; kapitein Ziggy Algoet, Quinten Brakel, Louic Callewaert, Tristan Deblieck, Tibo Hoste, Emiel Kerkhof, Tibo Lowagie en Wyatt De Muinck.
Coach Dieter Callewaert.

zondag 10 januari 2016 - Sporthal De Spuikom Oostende

Opex Oostende B - ZVV Cercle: 0 - 5
Ingevolge de afwezigheid van de B-ploeg van Opex Oostende behaalden de preminiemen een gemakkelijke 5-0 forfaitzege.

Fusion Oostende - ZVV Cercle: 0 - 7
Na amper 30 seconden kon Daan de score openen en creëerde de ploeg vervolgens een resem aan doelkansen. De afwerking was echter minder goed. Toch kon Quinten op aangeven van Milan er 0-2 van maken. Stilaan jwam de ploeg ook op kruissneheid  en iets later bood Milan andermaal aan Quinten de mogelijkheid om er 0-3 van te maken. Die rustscore was echter niet de weerspiegeing van de overmacht van groenzwart die zowat 90% van de tijd op de helft van de tegenpartij vertoefde.
De aanvangsminuten van de tweede
 helft was evenwichtiger. Met enig geluk kon Milan de 0-4 op het bord zetten. Een beetje later was Milan niet alleen de reddende engel door doel de bal te onderscheppen en er in de tegenaanval ook 0-5 van te maken. Blijkbaar was Milan in goede doen want hij scoorde ook nog eens het zesde Cercledoelpunt. Een zevende en laatste groenzwarte doelpunt zorgde Tibo Hoste die vanaf de middenlijn een rush inzette en deze ook succesvol afronde.

Opex Oostende A - ZVV Cercle: 8 - 0
Door de kalenderaanpassing ingevolge de afwezigheid van de B-ploeg van Opex, diende zvv Cercle zijn wedstrijd tegen Opex A onmiddelijk na deze tegen Fusion Oostende af te werken. Was dit de reden voor een lichte terugval of was het een vorm van gemakzucht na de eerder ruime zege tegen Fusion? Feit is dat de ploeg kort naeen drie tegentreffers te verwerken kregen. Pas dan drong het door dat dit Opex een heel andere koek was. De gasten hebben gestreden voor wat ze waard waren en mochten, ondanks de zware verliescijfers, met opgegeven hooft het terrein verlaten.

Elektrama Oostende - ZVV Cercle: 1 - 2
Na een goed gesprek van coach Dieter en wat aanmoedigende woorden van verzorger Noël vatte de ploeg met frisse moed de laatste wedstrijd aan.
Beide
 ploegen waren elkaar waard en het werd dan ook een genietbare wedstrijd met mooie combinaties aan beide kanten. Tibo Hoste scoorde het eerste Brugse doelpunt tijdens de eerste helft. De tweede helft gaf een sterk wisselend beeld. Elektrama kwam meermaals dreigen maar kon gelukkig genoeg niet afwerken, ook al dankzij de oplettendheid van onze gasten. Even over halfweg de tweede helft kon Milan succesvol een tweede goal potten en zo de wedstrijd met een 1-2 afsluiten. (NoL)

Ploegsamenstelling: Quinten Brakel, Louic Callewaert, Tibo Hoste, Emiel Kerkhof, Tibo Lowagie, Daan Vande Ghinste, Milan Van de Maele, en Inigo Verhaeghen.
Coach: Dieter Callewaert - Verzorger: Noël Lekens