Tornooi 2012/2013

PREMINIEMEN WINNEN RECREATIEF MINIVOETBALTORNOOI

Op zondagvoormiddag 26 mei 2013 organiseerde de Brugse sportwinkel Montreal Sport (sponsor van zvv) in de nieuwe sportaccommodatie van Bloso Assebroek de Beker van België minivoetbal voor jeugdploegen. In het kader hiervan werd een recreatief tornooi met zes ploegen ingericht voor U11. De deelnemers waren de veldvoetbalclubs SK Steenbrugge, FC Varsenare en VC Wingene, de minivoetbalclubs MV Danneels en organisator Montreal Sport, en zvv Cercle Brugge als enige rasechte zaalvoetbalvereniging. Onze preminiemen, kampioen van West-Vlaanderen en Vlaams vicekampioen, waren ingedeeld in de poule met SK Steenbrugge en MV Danneels. De wedstrijdjes werden gespeeld in de oude zaal en liepen over 2x10 minuten. De poulewinnaars mochten, voorafgaand aan de grote finale van de BvB, hun finale (2x15 minuten) spelen in de nieuwe topsporthal.

De De tornooiwinnaars

SK STEENBRUGGE - zvv CERCLE BRUGGE: 1 - 5
Kapitein Yentl Hubrecht had pech toen hij terugspeelde op zijn doelman waarvan hij verwachte dat hij in de omgeving van zijn doel zou zijn, maar Guilliano had als mee opkomende speler zijn doel verlaten. De bal belandde in het lege doeltje en SK Steenbrugge stond zowaar op voorsprong. De aanpassing aan het minivoetbal duurde echter niet lang en de patersploeg werd door een ontketend Cercle vastgepind op zijn eigen helft. Groenzwart stelde met twee doelpunten van uitblinker Tibo Margo en een goal van Lars orde op zaken. Na de rust kwamen Thibault Lantsoght en Tibo nog tot scoren en speelde Cercle de wedstrijd verder controlerend uit.

zvv CERCLE BRUGGE - MV DANNEELS: 5 - 0
De minivoetballers speelden dapper mee maar moesten toch hun meerder erkennen in Cercle dat gezwind uitliep tot 4-0 met opeenvolgend een goal van Lars, Maarten Beligh (als nieuwkomer zeker een versterking), Darren en opnieuw Maarten. Na de rust werden nog meerdere kansen onbenut gelaten. Alleen Thibault slaagde er nog in de stand op te drijven tot een forfaitscore.

FINALE: FC VARSENARE - zvv CERCLE BRUGGE: 1 - 5
Thibault kreeg de eerste doelkans van de wedstrijd tegen een verrassend sterk FC Varsenare dat in zijn poule als winnaar uit de bus kwam. Zijn harde knal ging echter naast. Na vier minuten trof hij dan toch raak en zo kon Cercle wat meer bevrijd spelen. Een strafschopcorner (de vorige twee werden in de andere partijen telkens gemist) volgde na acht minuten en Darren Degryse was de schepper van dienst. Hij deed dat perfect en doelman Guilliano Moerman kopte de gelobde bal mooi binnen het kader. Evan later had Tibo de 0-3 aan de voet maar hij zag zijn poging naast gaan. Op slag van rusten kon Guilliano Varsenare van de aansluitingstreffer houden. Na de pauze kreeg Thibault een kans tot scoren maar hij leverde een assist af aan Lars die beheerst de 0-3 binnen schoof. De beloning voor Thibault volgde algauw toen hij de bal kon afsnoepen en de uitgekomen doelman geen schijn van kans gaf. Cercle stond meteen op een meer dan geruststellende 0-4. Met een dribbel zorgde Lars nog voor misschien wat overdreven 0-5 cijfers. Varsenare kon uiteindelijk nog verdiend de eer redden via Martijn Ameel. Referee Herssens floot de zeer faire partij en Cercle was erg gelukkig met de de drie gewonnen wedstrijden waarin trouwens telkens vijf maal gescoord werd. Je moet het maar kunnen. Bovendien amuseerde de ploeg zich in dit prima georganiseerd minivoetbaltornooi.

Ploegopstelling:
zvv Cercle trad aan met doelman Guilliano Moerman, de spelers Maarten Beligh, Darren Degryse, Yentl Hubrecht, Thibault Lantsoght, Tibo Margo en Lars Verstraete.
Ze stonden onder leiding van coach Lorenzo Moerman en begeleider Pascal Hubrecht.
De gekwetste Laurens Vereecke moest noodgedwongen toekijken maar was de hevigste supporter.

Finalist FC Varsenare met coach Stefaan Ameel De officiële tafel met scheidsrechter Filip Herssens