Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

ZVV en KSV CERCLE

Om de onderlinge verhouding te behouden, houdt ZVV Cercle er aan om jaarlijks aan het einde van het kampioenschap een vriendschappelijke wedstrijd te organiseren met KSV Cercle. ZVV Cercle wil ook niet ontbreken op organisaties of activiteiten van KSV. Zo zijn verschillende zvv-leden actief binnen de werking van KSV, niet in het minst als supporter.

4 JUNI 2016: ZVV CERCLE - KSV CERCLE: 5 - 5

Als apotheose van de jeugdinstuif en meteen ook de opener van de sponsoravond speelde de eerste ploeg van zvv Cercle tegen een selectie van KSV Cercle. Door de korte periode tussen het seizoenseinde en de start van het nieuwe seizoen veldvoetbal, is een merendeel van de spelers van KSV op vacantie naar zonniger oorden. Toch stond ZVV-er en sinds dit seizoen KSV-kernspeler Laurenz Simoens borg om een gelegenheidsploeg samen te boksen voor de vriendschappelijke broederstrijd tussen beide groenzwarte ploegen.
De wedstrijd verliep gelijkopgaand maar het was KSV dat uiteindelijk de stand opende en kort daarop verdubbelde. ZVV liet zich echter niet pramen en kwam terug op gelijke hoogte. Tegen alle verwachtingen kwam het ook op voorsprong. Gelegenheidsdoelman Peter Deseure liet dit echter niet zo maar geeuren, hij vroeg een time-out aan en gaf zijn trui door aan zijn vroegere "leerjongen" Laurenz die als "vliegende keeper" de opdracht kreeg maximaal druk te zetten op de ZVV-verdediging. De ingreep loonde en de stand kwam terug in evenwicht. Nadat elke ploeg nog eenmaal scoorde, eindigde de partij voor het eerst sedert deze wedstrijd georganiseerd wordt op een billijke gelijke stand.

ZVV Cercle Brugge KSV Cercle Brugge selectie

30 mei 2015 - ZVV versus mixed KSV

Met het gebruikelijke enthousiasme werd andermaal gestart met de nodige voorbereidingen voor de jaarlijkse "confrontatie" tussen de eerste ploeg van ZVV en de oudspelers van KSV Cercle. Met de dag groeide echter de schrik voor het kunnen doorgaan van de partij. Alle inspanningen van Jimmy De Wulf en Ivan Vanderhaegen om de nodige oudspelers bijeen te krijgen, eindigden omzeggens telkens met een negatief resultaat. Eerste en plechtige communies waren al een eerste hinderpaal, net als een trouwfeest. Blijkbaar zijn er aan het einde van het voetbalseizoen ook veel spelers die last hebben van kwetsuren. En wie daar geen last van heeft, zit nog in een eindronde verwikkeld. Kortom: pech aan de lopende band. Maar waar een wil is, is een weg en de wedstrijd vond dan ook plaats!
Deze vriendschappelijke confrontatie werd zoals het hoort aangevat aan een gezapig tempo. Bleven de doelpunten lang op zich wachten, dan was de wedstrijd wel gekruid met mooie frivoliteiten en het betere zoolwerk. De eerste helft werd afgesloten met een povere 0-1 in het voordeel van KSV. De auteur was Lorenzo Devriendt. Onmiddellijk na de herneming leek het erop dat de ZVV de puntjes op de i zou zetten. Michael Trancez met een afstandshot en Nick Borgonjon met een staalharde vrije trap, bogen de minieme achterstand om in een 2-1 voorsprong. De oudspelers leken even van slag, maar hun trage dieselmotoren begonnen stilaan op volle toeren te draaien. Terend op ervaring werd de scheve situatie niet alleen rechtgezet maar ook omgebogen naar een 2-4 voorsprong. Doelpuntenmakers waren de jonge depaneur Jaron Vanderhaegen (2x), die hiermee de inzet van zijn grootvader Delphin illustreerde, en Jimmy De Wulf.
Andermaal eindigde de wedstrijd, die voortreffelijk geleid werd door het scheidsrechtersduo Eddy Bil en Luc Vanthournout, in het voordeel van de oudspelers van KSV Cercle. (Séba)

Samenstellingen:
KSV: Frederic Warnauts, Jimmy De Wulf, Lorenzo Devriendt, Frank Maeyaert, Jerko Tipuric, Jaron Vanderhaegen en Edwin Vermeulen. Coach: Wouter Artz en assistent Maxim Pieters.
ZVV: Jonas Deklerck, Nick Borgonjon, Jasper Quicke, Shiva Stellamans, Michael Trancez, Tom Van Maele, Kristof Vandenberghe en speler-coach Glenn Vanderhaegen.

De formatie van oud Cerclespelers samen met de ZVV-voorzitter en een sfeerbeeld van beide formatie samen met ZVV-bestuursleden en sponsor Marc De Jonckheere van de meubelzaak DUMPI MART.

vrijdag 2 mei 2014: ZVV versus KSV

Nadat de reeks klassieke ontmoetingen in mei 2012 onderbroken werd door een veto van trainer Bob Peeters die zijn spelers een ontmoeting in de zaal tijdens de verlofperiode afraadde, werd op vrijdag 2 mei 2014 de draad opnieuw opgenomen en hopelijk een een start gezet voor een nieuwe lange traditie.
Ondanks de ene afzegging na de andere slaagde gewezen kapitein Denis Viane er toch in om met behulp van een steeds enthousiaste Jimmy Dewulf en Bram Vandenbussche een ploeg samen te brengen voor de fin de saison-wedstri,jd in sporthal Hof van Straeten. Dank zij Wouter Artz, Maxim Pieters en de schoonbroer van Denis werd het opnieuw een aangename en spannende zaalvoetbalwedstrijd.
Tijdens het aanvangskwartier slaagden geen van beide ploegen er in te scoren. De ZVV-spelers durfden wellicht niet voluit te gaan en de veldvoetballers wensten de kat uit de boom te kijken. Toch kwam KSV het eerst op voorsprong via Bram Vandenbussche. Die voorsprong werd zelfs verdubbeld! Gelukkig kon de 16-jarige Jasper Quicke als jongste snaak van de bende op voorzet van kapitein Glenn Vanderhaegen de achterstand enigszins mideren. Maar nog voor de rust profiteerde een uitgekookte Denis Viane van balverlies om de stand op te drijvan naar 1-3.
Na de kampwisseling werden ettelijke thuispogingen verkwanseld of verhinderd door de KSV-routiniers die de voorsprong via Maxim Pieters nog vergrootten tot 1-4. Een eerder ontgoochelende Remi Van Belle kon ZVV nog terugbrengen naar 2-4 maar het was Rubin Dantschotter die zijn overbuur Mathias Lingier op strafschop kon verslaan en de 2-5 eindstand op het scorebord zetten. Jimmy Dewulf zag tot zijn grote ontgoocheling in de eindfase zijn besluit op de paal strandden.
Dank zij hun ervaring en met behulp van gerichtte en gevatte instruchtie van "trainer" Denis Viane nam de KSV-ploeg andermaal de maat van de ZVV-ploeg. Eens te meer een bewijs dat oefening en leiding resultaat baart.

Zaalvoetbalinstuif  zvv CERCLE / 26 mei 2012

Voor het 15-jarig bestaan onder de naam zvv Cercle Brugge werd in de Kerstperiode 2011 de idee geopperd om op zaterdag 26 mei 2012 als afsluiter van het voetbal- en zaalvoetbalseizoen een aantrekkelijke zaalvoetbalinstuif te organiseren in de gemeentelijke sporthal Hof Ter Straeten van Varsenare.  Gezien de relatie met KSV Cercle Brugge werd vooropgesteld om met alle zvv-ploegen aan te treden tegen de respectievelijke leeftijdsgroepen van de grote broer met als apotheose de ontmoeting tussen de fanions.

Vanwege de middenbouw van KSV Cercle Brugge (met Frederic Vanden Bussche als enthousiaste verantwoordelijke) werd alle medewerking verleend om zoveel mogelijk jeugdploegen af te vaardigen. Bij de onderbouw bleek het te moeilijk om een voldoende aantal spelertjes ter beschikking te stellen.

Bob PEETERS spelbreker.
Als klap op de vuurpijl kwam op maandagmiddag 21 mei, amper 4 dagen voor het evenement, de mededeling dat trainer Bob Peeters geen voorstander was dat zijn kernspelers gedurende hun vakantie enige vorm van mini- of zaalvoetbal zouden spelen.  Waar velen, zowel spelers als supporters van beide verenigingen, zo naar hadden uitgekeken, viel plotseling door deze negatieve beslissing in het water. Het bestuur van ZVV aanvaardde sereen, doch enorm teleurgesteld, deze harde beslissing. Wat (bijna) een jaarlijkse traditie bleek te worden - in het verleden vonden beide verenigingen met KSV-kapitein Denis Viane en zvv-jeugdverantwoordelijke Ivan Vanderhaegen elkaar steeds voor een amusante ontmoeting zaalvoetbal - werd onverwacht afgebroken. Het nog resterend tijdsbestek bleek, ondanks allerlei verwoedde inspanningen van Denis Viane, te kort om nog voldoende waardevolle tegenstanders voor de belofteploeg en de eerste ploeg te vinden. Jammer, zeker in het kader van deze verjaardag!

Jeugdwedstrijden
De wedstrijden van de jeugdploegen maakten echter veel, zoniet alles, goed. Onder een grote belangstelling trapten de U11 de namiddag op gang. Bij ZVV had coach Rik Bruseel spelertjes samengebracht die vooral in de eerste helft behoorlijk wat tegenstand konden bieden aan de nationale U11 van KSV. Finaal moesten ze echter toch de duimen leggen voor de overmacht.

Links de 2de jaars miniemen van zvv Cercle met links Noël Lekens, rechts Björn Devriese en vooraan liggend Peter Deseure. Op de rechtse foto de U14 van KSV Cercle met links Noël Lekens en rechts Fréderic Vandenbussche.

De zvv-cadetten (U15) van coach Kris Perquy mochten als West-Vlaams provinciaal kampioen zaalvoetbal hun één jaar jongere nationaal spelende collega’s van Cercle ontmoeten. In een zeer gelijk opgaande wedstrijd waarin twee erg sterke doelmannen aan het werk waren, bleek de ervaring van de zvv-jongens de doorslag te geven en trokken zij uiteindelijk aan het langste eind.

In de loop van de namiddag mocht zvv-voorzitter Boudewijn Van Vlaenderen VZVB-afgevaardigde Hendrik Degryse begroeten. Deze kon het zvv-initiatief, ondanks de tegenslag, ten zeerste smaken en waarderen.

Spijts verwoedde pogingen om alsnog een tegenstanders te vinden voor de zvv-beloften en de eerste ploeg, werd node een mix van beloften en tweedejaars cadetten (volgend seizoen scholier) bijeengebracht. De twee ploegen speelden een aantrekkelijke onderlinge wedstrijd waarin ze elkaar geen duimbreed toegaven.  Een openbaring zo bleek uiteindelijk!

De namiddag werd om 19u afgesloten met een onderling treffen tussen de beloften en de eerste ploeg van zvv. De match werd in sportieve banen geleid door scheidsrechter Freddy Detailleur die nochtans al een ganse namiddag een tornooi in De Haan had gefloten. Chapeau. 

Hoopvol was dat na rondvraag bij de spelertjes duidelijk bleek dat deze zaalvoetbalinstuif een schot in de roos was, ondanks de concurrentie van het zonrijke lenteweer. Meerdere deelnemers vroegen zelfs al naar een nieuwe editie.